FAQ – Vraag en antwoord

Veel gestelde vragen en antwoorden

Hieronder vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen. Heeft u een vraag die u in deze FAQ lijst niet kunt vinden, dan kunt u middels het contactformulier een vraag stellen. U ontvangt antwoord binnen 3 dagen van dokter Linda Visser of één van onze andere specialisten. Klik hier om zelf een vraag te stellen

Dat moet per individu bekeken worden. Het kan zijn, dat de huid te veel is uitgerekt en dat er dus huid verwijderd moet worden; dat gaat gepaard met veel littekens. Indien dat niet het geval is, kan er eenvoudigweg een kleinere prothese geplaatst worden met innemen van het dan te grote kapsel om de nieuwe prothese.

Meestal gaat het hier om siliconenprothesen, die te groot zijn, waardoor er een kapselfibrose is ontstaan, die de borsten een stug en onnatuurlijk aanzien geven. In privé-kliniek Arenborghoeve worden daarom zoutwatergevulde implantatenl gebruikt, die de kans op kapselfibrose aanzienlijk verkleinen omdat deze uit enkel zoutwater bevat. Door de inmiddels opgebouwde jarenlange ervaring met borstvergrotingen, hoeft u voor te grote prothesen in privé-kliniek Arenborghoeve niet bang te zijn.

Tot 10 meter kan met prothesen gedoken worden.

Tot 3 weken na de operatie kan-bij drukverschillen in de cabine- de prothese uit de borst gedrukt worden, omdat er, tijdens de operatie, wat lucht in de holte voor de prothese komt; dit wordt binnen 3 weken opgenomen door het lichaam.
Bij drukverschillen kan dus binnen die 3 weken deze lucht uitzetten met dit nare gevolg.

Nee, kapselvorming(fibrose) valt niet onder de garantie.

De ervaring geeft aan dat kapselfibrose (het stug worden van de borsten) bij zoutwatergevulde prothesen in veel mindere mate voorkomt dan bij cohesieve siliconenprothesen. Ter vergelijking; kapselfibrose bij de vloeibare siliconenprothesen komt in 5% van de gevallen voor. Met de zoutwater gevulde prothesen slechts ééns op de 600 keer!

Het voordeel van de zoutwater gevulde prothesen is dat deze röntgen doorlaatbaar is voor het geval er ooit borstfoto‘s gemaakt moeten worden. Siliconen kunnen worden onder verdeeld in vaste en vloeibare siliconen. De vaste siliconen  is een implantaat dat uit vaste siliconen bestaat waardoor deze niet kan lekken. Men heeft deze in druppelvorm ontworpen om toch een zo natuurlijk mogelijk resultaat te krijgen. Het nadeel is dat het een zeer stugge prothese is die kan kantelen of breken. Voor de implantatie moet ook een grotere snede worden gemaakt.

De meest gangbare siliconen prothese bestaat uit een siliconen omhulling met een vloeibare siliconen inhoud en geeft net zoals bij de saline gevulde implantaten een natuurlijk resultaat. De siliconenomhulling is niet zo sterk als die van de saline gevulde implantaten en kan daarom geen zeer grote belasting verdragen; bovendien kan deze siliconen-envelop vloeibare silicone “zweten”, doordat de omhulling doorlaatbaar is. Zowel vaste als vloeibare silicone implantaten zijn niet röntgen doorlaatbaar.

Een littekencorrectie met liposuctie kan hier verbetering in brengen.

Een goed uitgevoerde facelift zal u er verzorgder doen uitzien, waardoor u jonger lijkt. Bij de Arenborghoeve bestaat veel ervaring op dit gebied en hoeft u voor een onnatuurlijk gezicht niet bang te zijn. Juist het bewaren van de karakteristieke trekken en uitstraling zal dan behouden blijven.

Door de jaren heen kan vet uit het gezicht verdwijnen. Dit kan ook door sterke gewichtsafname veroorzaakt zijn. Het is dan logisch dit vet weer aan te vullen, zodat uw gezicht een natuurlijk en niet strakgetrokken aspect krijgt.

Indien een zoutwater gevulde prothese lekt merkt u dat; de betreffende borst zal in volume afnemen
U merkt dus altijd, als er iets met de prothese is. Dat is vervelend, maar niet erg, omdat het te veel aan zoutwater het lichaam langs natuurlijke weg verlaat. U hoeft dus niet in paniek te raken, want er is niets gevaarlijks aan de hand. U mag ook vliegen met een lekkende zoutwater prothese en er is geen haast bij vervanging, dus u kunt gewoon plannen wanneer u het implantaat laat vervangen.

De envelop van de  prothese is zo sterk, dat je er met je volle gewicht op kan staan, zonder dat deze kapot gaat.

Mocht u een kapot implantaat vermoeden neemt u dan contact op met uw chirurg. Indien er sprake is van garantie kan uw chirurg de garantieprocedure in werking stellen. Hiertoe zijn de gegevens van uw garantiecertificaat noodzakelijk.
Na het verwijderen van het implantaat zal uw chirurg een incidentenformulier dienen in te vullen met een aantal gegevens van het beschadigde implantaat. Tevens zal uw handtekening hiervoor worden gevraagd. Vervolgens zal het implantaat naar de fabrikant worden opgestuurd voor verder onderzoek.

Garantie zal enkel kunnen worden verstrekt wanneer de operatiedatum van de eerste implantatie en het referentie- en serienummer(s) bekend zijn. Deze gegevens worden u middels een garantiekaartje verstrekt. Hierbij is het van belang dat u na de operatie het (tijdelijke) implantatenkaartje volledig ingevuld meekrijgt waar tevens de implantaatstickers op dienen te worden geplakt.
Kijk voor de volledige garantie hier  
Let wel: het implantaat wordt vergoedt maar niet de operatiekosten 

Botox en fillers zijn allebei injectables, alleen bestrijden ze rimpels allebei op een andere manier. Het grootste verschil is: fillers vullen rimpels op en botox trekt rimpels glad.

Gezichtsspieren zorgen voor tijdelijke lijnen waarmee je gezicht emotie uitdrukt. Met het ouder worden ontwikkelen deze lijnen zich tot permanente rimpels in je gezicht die zonder hulp niet meer weggaan. Naarmate je ouder wordt vertoon je meer emoties, maar wordt ook de elasticiteit van je huid minder. Deze rimpels worden expressierimpels genoemd. Botox behandelt expressierimpels.

Een mogelijke optie is een facelift. Vindt u dit echter een te grote stap zijn er altijd nog andere mogelijkheden om uw rimpels te verwijderen zoals bijvoorbeeld; een liquid facelift of botox .

Bel ons voor meer informatie op 077 320 8300.
Neem contact met ons op via de contactpagina.

Zoeken op deze site
Search
Nieuwsberichten