Borstvergroting: hoe wordt de ingreep uitgevoerd?

Een borstvergroting bestaat niet alleen uit een operatie, maar vormt een heel proces. Van begin tot eind is het doel om op een vakkundige manier voor het mooiste resultaat te zorgen. Dit gebeurt allemaal in de veilige handen van onze medische professionals. Om meer inzicht te krijgen in het proces van een borstvergroting, nemen we u stap voor stap mee in de werkwijze van het intakegesprek tot de nazorg.

Borstvergroting: De ingreep

Intake

Alles begint bij heldere communicatie. Dat is voor zowel de artsen en uitvoerende chirurgen, als voor u als patiënt van groot belang. Uw wensen worden met de arts besproken. Hij of zij kan u meer vertellen over realistische resultaten en de werkwijze die het beste bij uw lichaam past.

Helder informeren is het belangrijkste doel van het intakegesprek. Op basis van de wensen wordt zo veel mogelijk informatie verstrekt, zodat u een helder beeld heeft, weet wat u te wachten staat en waar u naar kunt uitkijken.

Prothesen

Bij een borstvergroting is de keuze in prothesen een belangrijk onderdeel. Naar aanleiding van het intakegesprek helpt de arts bij het maken van een keuze. Het kan ook zijn dat de arts een voorstel doet voor een geschikte prothese.

Zo is er onderscheid tussen siliconen prothesen, zoutwaterprothesen en hydrogelprothesen. Siliconen prothesen zijn iets steviger en worden druppelvormig gemaakt. Rechtopstaand geeft dat een mooie, natuurlijke vorm, maar liggend behouden de borsten ook deze positie. Doordat de siliconen prothesen voorgevormd zijn, kan draaien een probleem vormen.

Zoutwaterprothesen hebben een meer vloeibare vorm, maar kunnen helaas rimpelen. Om dat te voorkomen, zijn er zoutwaterprothesen met een verdikkingsmiddel, zoals de Monobloc Hydrogel CMC. Het resultaat is een sterke prothese met een natuurlijke uitstraling. De prothese voelt aan als gewoon borstklierweefsel en is zelfs röntgen-doorlaatbaar.

De ingreep

Voordat de arts de ingreep uitvoert, krijgt u narcose toegediend. Nadat de narcose in werking is getreden, begint de chirurg met de operatie.

De arts werkt erg secuur om de prothesen perfect te plaatsen en daarbij een zo klein mogelijk litteken achter te laten. De incisie is in de meeste gevallen dan ook tussen de 3 en 4 centimeter. Vaak wordt de snede in de vorm van een klein spleetje gemaakt, die onder de borst of via het tepelhof verloopt. Vervolgens creëert de chirurg via de incisie een holle ruimte om de prothesen te plaatsen.

De exacte manier waarop de prothese wordt geplaatst, kan per ingreep verschillen. Vaak wordt de prothese tussen de borstspier en borstklier geplaatst, maar plaatsing tussen de borstspier en borstkas komt ook voor. Nadat de prothesen zijn geplaatst en gecontroleerd, plaatst de chirurg hechtingen en kan de ingreep worden afgerond.

Nazorg

Het proces van een borstvergroting stopt niet nadat de ingreep is afgerond en u weer naar huis gaat. De juiste nazorg kan, net als de ingreep zelf, van grote invloed zijn op het resultaat. Het is dus belangrijk dat uw lichaam tijdens het herstel de juiste mate van ondersteuning en rust krijgt. Daarbij gelden een aantal dringende adviezen die met u worden besproken. Het dragen van een sportbeha en het vermijden van fysieke inspanningen in de eerste fase van herstel zijn bijvoorbeeld erg belangrijk.

Als patiënt draagt u zelf deels de verantwoordelijkheid voor de nazorg, maar u staat daar zeker niet alleen voor. Met ondersteuning, advies en controles van de arts worden gezamenlijk de beste resultaten nagestreefd. Heeft u in de herstelperiode vragen? Of zijn er klachten ontstaan? Dan kunt u altijd terecht voor professioneel advies op maat.

Meer weten of interesse in een borstvergroting?

Wilt u meer weten over deze behandeling of heeft u interesse om de behandeling te laten uitvoeren? Ga dan naar deze pagina of neem contact met ons op.

Bel ons voor meer informatie op 077 320 8300.
Neem contact met ons op via de contactpagina.

borstvergroting operatie
Zoeken op deze site
Zoeken
Nieuwsberichten