Wat is explantatie van de borstimplantaten?

Explantatie is het verwijderen of vervangen van de borstimplantaten. Dit is meestal nodig wanneer een borstimplantaat gescheurd is, wanneer een implantaat 10 jaar of langer gedragen is of wanneer er sprake is van klachten zoals Breast Implant Illness (BII).

Explantatie borstimplantaten

Hoe werkt een explantatie?

Bij een explantatie wordt u in algehele narcose gebracht en wordt u geopereerd. Wij zullen dan uw borstimplantaten verwijderen en in sommige gevallen ook het kapsel dat erom heen zit. Het kapsel wordt verwijderd als de borsten erg hard of stug zijn. Wanneer het kapsel niet wordt verwijderd dan wordt dit meestal door het lichaam zelf afgebroken binnen 1,5 tot 2 jaar. Ook de overgebleven siliconenpartikels worden door het lichaam afgestoten via de haren en zweetklieren.

Over het algemeen worden de oude littekens gebruikt voor de operatie zodat u geen nieuwe littekens krijgt. Het kan zijn dat deze iets langer worden. Een explantatie duurt ongeveer 1 tot maximaal 2 uur.

Wat zijn redenen voor een explantatie?

Er zijn verschillende redenen voor een explantatie van de borstimplantaten. Dit is in sommige gevallen ook vergoed in het basispakket van de verzekering. Wanneer er een medische noodzaak is dan is dit verzekerd, wanneer het niet noodzakelijk is dan is een explantatie meestal niet verzekerd. De verschillende redenen voor een explantatie zijn:

  • U wilt geen borstimplantaten meer.
  • Een verplaatst implantaat door kapselvorming
  • De borsten zijn van vorm veranderd na een zwangerschap of gewichtsverandering
  • U heeft pijn en deformiteit door kapselvorming
  • U bent niet tevreden met het resultaat

Wat de reden voor de explantatie ook is, u kunt bij ons hiervoor terecht.

Wat gebeurt er na een explantatie?

Wanneer de borsten na een explantatie erg slap zijn en veel huidweefsel bevatten dan kunt u ervoor kiezen om een borstlift te doen. Bij een borstlift wordt er vet uit andere lichaamsdelen gebruikt om uw borsten een lift te geven. Dit hangt wel af van het volume dat uw borst op dat moment heeft. Vanaf cup B kan overwogen worden om meteen eigen vet in te brengen. Dit heeft echter wel meerdere behandelingen nodig dus uw borsten zullen niet in een keer een cupmaat meer hebben.

Bent u geïnteresseerd in onze explantatie behandeling van de borsten? U kunt via het contactformulier direct contact opnemen voor meer info of een consult. Bekijk ook eens onze explanatie borstimplantaten pagina bij onze behandelingen voor meer informatie.

Bel ons voor meer informatie op 077 320 8300.
Neem contact met ons op via de contactpagina.

Explantatie borstimplantaten
Zoeken op deze site
Search
Nieuwsberichten