Heb jij last van een te grote borsten? Je kunt hier zowel fysiek als emotioneel last aan ondervinden. Een borstverkleining kan uitkomst bieden. In dit artikel lees je alles over de klachten en het verloop van de behandeling. Lees dus snel verder.
Waarom een borstverkleining?
Er zijn diverse redenen om een borstverkleining te overwegen. Zo zijn er emotionele en fysieke redenen te noemen. Het kan zijn dat je grotere borsten simpelweg niet mooi vindt omdat het niet in verhouding is met je lichaam. Dan wil je je borsten verkleinen om cosmetische redenen.
Andere emotionele beweegredenen zijn:
- De kleding zit niet goed
- De slapheid van de borsten
- Schaamte over de borstomvang
- Het vinden van een passende bh vinden kan lastig zijn
Er zijn ook meerdere fysieke klachten die gepaard gaan met grote borsten. Denk bijvoorbeeld aan:
- Pijnlijke/gevoelige borsten
- Nek/rug/schouder klachten (door het gewicht en compenserende loophouding)
- Last/pijn/ongemak tijdens sporten
- Smetten van de huid onder de borst
Vaak zijn spelen meerdere van deze klachten een rol wanneer je een borstverkleining overweegt. Herken jij je hierin? Lees dan snel verder om meer te weten te komen over de borstverkleining behandeling bij de Arenborghoeve.
Alles over de borstverkleining behandeling bij de Arenborghoeve
Elke behandeling bij de Arenborghoeve begint met een consult. Tijdens dit adviesgesprek worden alle wensen, vragen en verwachtingen besproken. Maar ook de mogelijkheden, het verloop van de behandeling, de risico’s en de nazorg komen aan bod. Op deze manier verkrijg je een helder beeld en kun je je eigen keuzes maken.
De borstverkleining behandeling
Deze behandeling duurt ongeveer anderhalf uur. De arts zal van te voren tekeningen op de borst aanbrengen. Deze laten het verloop van de operatie zien. Vervolgens wordt onder volledige narcose een incisie rond de tepelhof gemaakt. Deze incisie gaat verder naar de borstplooi. Overtollig vet, klierweefsel en huid zal worden verwijderd om de borst te verkleinen. Dit kan op drie verschillende manieren;
- Ankermethode – Deze geeft een ankervormig litteken
- Sleutelgatmethode – Geeft een litteken zo klein als een sleutelgat (hierbij wordt er minder huid verwijderd
- Een combinatie van deze twee
Na de operatie wordt de borst met verband verbonden. Deze wordt na enkele dagen verwisseld. De ochtend na de operatie mag je weer naar huis indien er geen complicaties zijn opgetreden.
Nazorg van een borstverkleining
De borsten zullen na de operatie gezwollen zijn en mogelijk gevoelig en of pijnlijk aanvoelen. Het uiteindelijke resultaat is pas na ongeveer drie maanden te beoordelen.
Het kan prettig zijn om extra hulp te regelen thuis zodat je voldoende rust kunt nemen.
Zodra het verband weg is wordt geadviseerd een passende sportbeha twee tot drie weken dag en nacht te dragen. Daarna is het raadzaam deze nog twee weken overdag te dragen.
Na twee weken mag het werk, autorijden en fietsen worden hervat. Houd er echter rekening mee dat er zeker drie tot vier weken niet zwaar getild moet worden. Na zes weken mag ook sporten weer langzaam worden hervat.
Zodra de hechtingen weg zijn mag er littekencreme worden gesmeerd en zachtjes gemasseerd worden voor een mooie genezing.
Risico’s bij een borstverkleining behandeling
De mogelijke risico’s van een borstverkleining zijn dezelfde als bij andere operaties:
- nabloeden
- infecties
- blauw verkleuring
- Narcose risico’s
- trombose
- lelijke littekens
Risico’s specifiek voor deze behandeling zijn:
- (Tijdelijke) verdwijning van gevoel in de tepels geheel of gedeeltelijk
- Kans dat borstvoeding niet meer mogelijk is
Neem bij twijfel, koorts boven 38,5°C, hevige bloeding/zwelling of wanneer de pijnstillers niet werken contact op met ons of buiten onze openingstijden via het noodnummer.
Wij hopen dat dit artikel jou een beeld heeft kunnen geven van de borstverkleining behandeling bij de Arenborghoeve. Heb je graag persoonlijk advies over deze behandeling? Neem dan contact met ons op voor een consult. Wij staan met raad, daad en deskundig advies voor je klaar.