Heb jij last van hangende oogleden?

Hangende oogleden kunnen een oorzaak zijn van een vermoeide uitstraling. Bij sommige mensen zorgt het zelfs voor een boze/norse blik terwijl men dit niet is. Hangende oogleden kunnen je bij sociale interacties flink in de weg zitten. Wil jij weten wat je er aan kunt doen? Lees dan snel verder!

Wat zijn hangende oogleden?

Onze oogleden zijn er niet voor niets, ze beschermen onze ogen door middel van reflexen en zorgen ervoor dat ze optimaal worden verzorgd door het verspreiden van traanvocht.

Bij sommige mensen hangen de bovenoogleden deels over de ogen. Dit kan diverse redenen hebben, denk bijvoorbeeld aan:

  • erfelijkheid
  • ontstekingen
  • slapper wordende huid
  • de spier of het spierweefsel 
  • een zenuwafwijking in de wenkbrauwen 

Niet alleen tijdens sociale interacties kunnen mensen last hebben van hangende oogleden (door de verandering in uitstraling). Ook fysiek kunnen de effecten duidelijk merkbaar zijn. Zo voelen de bovenoogleden vaak zwaar aan en is de kans op hoofdpijn hierdoor groter. Ook het zicht kan verminderd zijn.

Hangende oogleden behandelen

Wil jij van je hangende oogleden af komen? Dan er diverse dingen je kunt proberen. Zo kun je de spieren van je oogleden trainen door uiteenlopende bewegingen te maken met je oog en oogspieren. Houdt een beweging enkele seconden vast en ontspan de spieren vervolgens weer. Verder is het belangrijk om een gezond voedingspatroon te implementeren zodat je je huid goed verzorgd. Goede voeding helpt bij de elasticiteit van je huid en gaat veroudering tegen. Wanneer deze dingen weinig effect (meer) hebben) kun je een ooglid correctie overwegen.

Ooglidcorrectie (blepharoplastiek) bij de Arenborghoeve

Door de deskundigheid en de jarenlange ervaring is een bovenooglidcorrectie bij de Arenborghoeve een routine behandeling. Met onze nieuwste technieken en deskundig personeel ben jij verzekerd van professionaliteit en veiligheid tijdens jouw ooglidcorrectie.

Voor de behandeling vindt er een consult plaats. Tijdens dit consult worden de wensen , jouw specifieke situatie en de behandeling besproken. Ben jij geschikt voor deze behandeling? Tijdens dit consult worden ook de risico’s en het herstelproces besproken zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken.

De ooglidcorrectie behandeling

Het te behandelen gebied bij de ogen wordt afgetekend en verdoofd. Door deze verdoving voel je dat er aan je lijf wordt gewerkt maar je voelt geen pijn.

De overtollige huid van het bovenste ooglid wordt verwijderd met behulp van een incisie bij de oogplooi. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie kan extra vet- of spierweefsel worden verwijderd om het beste resultaat te garanderen. De ooglift behandeling duurt ongeveer een half uur. 

Na de ooglift behandeling

De incisies worden na de behandeling gehecht en bedekt met een pleister. Deze hechtingen worden na een week verwijderd. Het is belangrijk om daarna goed te koelen, rust te nemen en je zo min mogelijk in te spannen. Ook je hoofd hoger leggen tijdens het slapen kan helpen.

De ooglift behandeling kent de volgende mogelijke complicaties:

  • Infectie 
  • Nabloeding
  • Bloeduitstorting en zwelling
  • Roodheid
  • Tranende ogen

Neem bij twijfel contact op met ons, je huisarts of de huisartsenpost.

Wij hopen dat dit artikel jou een beeld heeft kunnen geven van de ooglidcorrectie behandeling bij de Arenborghoeve. Niets staat jouw frisse nieuwe look nu nog in de weg. Heb je graag persoonlijk advies over deze behandeling? Neem dan contact met ons op voor een consult. Wij staan met raad en daad voor je klaar.

Bel ons voor meer informatie op 077 320 8300.
Neem contact met ons op via de contactpagina.

oogleden
Zoeken op deze site
Search
Nieuwsberichten