Waarom ik zoutwaterprothesen gebruik

Door: Linda Visser, december 2018

Waarom ik enkel de met zoutwater gevulde prothesen gebruik.

Ik ben altijd al tegen siliconenprothesen, onafhankelijk wààr ze in het lichaam worden ingebracht.
Het is een onnatuurlijke stof, die als volume verbetering, omhuld door een vaste siliconen envelop, zó lichaamsvreemd is, dat het door het lichaam meestal zeer goed wordt afgekapseld.
Het lichaam “weet” zogezegd niet meer, dat er een siliconenprothese is ingebracht.

Alle gevulde prothesen voor in het lichaam, met welke vulling dan ook, hebben een siliconen omhulling.

Deze zijn allemaal semipermeabel, hetgeen wil zeggen, dat ze ademen of zweten. Bij siliconen prothesen worden er siliconen partikels door de intacte omhulling gelekt. Deze blijven eerst als een film om de siliconen envelop zitten, maar gaan ook het lichaam in, waar ze zich vastzetten in alle weefsels, zoals hersenen, spieren, darmen, huid, zenuwen, enz, enz.

Uit een in 2016 gepubliceerd wetenschappelijk onderzoek blijkt dit en daar ben ik hevig van geschrokken omdat ik dacht, dat de uitzwetende siliconen alleen werden opgevangen door het lymfesysteem, waar het verder, nam ik aan, geen kwaad kon.

Dit onderzoek heeft mij doen besluiten geen siliconen implantaten meer te gebruiken.

Dit wordt ondersteund door een groeiend aantal vrouwen, die last hebben van hun siliconen implantaten, die met hun klachten van zeer uiteenlopende aard steeds zieker worden als dit zgn.ASIA = (Autoimmune (autoinflammatory) Syndrome Induced by Adjuvants) syndroom niet herkend wordt. Dit kan optreden bij alle vreemd lichaam implantaten.

De meest op de voorgrond tredende klachten zijn:

  1. Extreme vermoeidheid
  2. Fibromyalgische- en gewrichtspijnen
  3. Concentratiestoornissen
  4. Hevige diarree
 1. Nog vele andere, door specialisten niet te duiden klachten en symptomen.

Nu wordt er in het bovengenoemde onderzoek ook aangegeven –het is nog niet onderzocht- dat de uitgetreden siliconen, die eerst als een  filmlaag om de vaste siliconen envelop zit, waarschijnlijk als weekmaker werkt op deze omhulling. Dat betekent, dat na zo’n 10 jaar deze vaste siliconen omhulling zo broos is geworden, dat deze makkelijk kan scheuren. Omdat de nieuwste generatie siliconen prothesen allemaal cohesief zijn, waarmee geruststellend wordt aangegeven, dat ze niet kunnen lekken, is het daarom ook zo, dat de vorm van de prothese niet veranderd, de draagster dus ook niet weet, dat ze een scheur in de prothese omhulling heeft, maar wèl ziek wordt, want er jagen méér siliconen partikels door het lichaam. Dat wil het lichaam niet, gaat afweren, wat enorm veel energie kost en er waardoor ernstige vermoeidheid ontstaat. Omdat er zo’n lange tijdlijn is, worden deze klachten geduid als stress, reuma, fibromyalgie en voor andere symptomen kan geen oorzaak worden vastgesteld.
Met bloedonderzoek kan een verdenking op ASIA geuit worden, maar niet zeker worden vastgesteld. Dat kan alleen als de siliconen prothesen verwijderd worden en eventueel vervangen door de hydrogel prothesen van Arion of  Mentor Saline
Opmerkelijk is dan dat de klachten veel minder worden of zelfs helemaal verdwijnen, al na één week!!! M.i. is het dan ook de flow van siliconen partikels door het lichaam, die ineens ophoudt en het lichaam zo eindelijk rust krijgt.

De Monobloc®Hydrogel borstprothesen van Laboratoires Arion bevatten zoutwater, dus lichaamseigen vloeistof met een suiker CMC, dat als verdikkingsmiddel dient.
In het verleden waren er meer hydrogel prothesen van andere firma’s op de markt.
Deze bevatten echter niet de juiste verhouding suiker/zoutwater.

Omdat, zoals beschreven, de omhulling van siliconen zweet, bestond er bij te veel suiker een aantrekken van zoutwater uit het lichaam door de prothesewand heen, waardoor de prothesen en daarmee de borsten ernstig opzwollen.

Daarmee kwam deze zoutwater prothese in een verkeerd daglicht en werden ze als slecht en snel lekkend afgedaan. Als de zoutwater prothese niet in een vochtige omgeving bewaard wordt, gaat deze zoutwater met de omgeving lucht uitwisselen en “blaast” deze zich op. Bewaar je de prothese in een niet schone omgeving, zal er zelfs schimmel in ontstaan.

Overigens: als een siliconen prothese jarenlang op een plank ligt, gaat deze ook luchtbellen vertonen!

De Monobloc®Hydrogel prothese van Arion heeft een uitermate sterke omhulling en scheurt niet zo maar. Ik heb met deze prothese 30 jaar ervaring en zelden (ik schat één op de 2000 borstvergrotingen) een lekkende prothese meegemaakt. Bovendien is het vervelend als zoiets optreedt, maar niet levensgevaarlijk. Je wordt er niet ziek van, want geen lekkende of zwetende siliconen en geen weekmaker, zodat wisselen van deze prothese na 10 jaar niet noodzakelijk is.

Uit ervaring weet ik, dat na 17 jaar de envelop van deze prothese nog prima en sterk intact is.

Andere voordelen van de Monobloc® Hydrogel prothesen van Arion zijn:

 1. Beduidend minder kans op kapselvorming. (niet helemaal 0% want de envelop is van siliconen)
 2. Met verhoogde stralenbelasting röntgen doorlaatbaar
 3. Kan door een incisie van 3 cm in de borstplooi geplaatst worden

Contact opnemen

Mocht u hierover met mij van gedachten willen wisselen, neemt u dan contact op met een van mijn medewerkers van kliniek Areborghoeve voor het maken van een afspraak

[callout bg=”#284b80″ color=”#ffffff” padding=”25″]Bel ons voor meer informatie op 077 320 8300.
Neem contact met ons op via de contactpagina.
Of vul het contactformulier in voor meer info of consult aanvraag[/callout]

Bel ons voor meer informatie op 077 320 8300.
Neem contact met ons op via de contactpagina.

Monobloc Hydrogel CMC borstimplantaat
Zoeken op deze site
Search
Nieuwsberichten