Gummy Smile behandeling

U wilt zo graag onbezonnen lachen, maar u weet dat er  dan telkens veel tandvlees zichtbaar is. Voor sommige is dit geen enkel probleem maar u voelt zich er wellicht helemaal niet prettig bij. Wilt u uw ach liever verstoppen omdat er te veel tandvlees zichtbaar is?

Dan heeft u waarschijnlijk last van een Gummy Smile, ook wel tandvleeslach genoemd.

Deze aandoening is vaak aangeboren. De spieren in de bovenlip werken te sterk waardoor een groot gedeelte van het tandvlees zichtbaar is.

Gummy Smile behandeling

Gelukkig hebben we bij de Arenborghoeve een Gummy Smile behandeling om u hier voor eens en voor altijd vanaf te helpen. Anders dan bij een botox behandeling is de Gummy Smile myotomie blijvend. Bij de botox variant wordt de spier verslapt waardoor de  bovenlip minder ver omhoog komt. Dit effect houdt slechts drie tot  4 maanden aan.

Bij onze behandeling wordt de hefspier verzwakt door hierin een klein sneetje te maken tussen het tandvlees en de bovenlip.Dit kan onder plaatselijke verdoving. Doordat het aan de binnenkant van de mond zit is het litteken niet zichtbaar. Uw gezichtsuitdrukking blijft daarbij onveranderd. Laat een dergelijke behandeling enkel uitvoeren door een specialist zoals een plastisch chirurg.

Het is mogelijk dat u na de behandeling blauwe plekken of zwellingen oploopt. Voor extra ondersteuning van uw genezing kunt u Arnica D6 slikken. Dit homeopathisch middel helpt tevens tegen blauwe verkleuring en zwelling.

Na deze behandeling bent u voorgoed van uw zichtbare tandvlees af wanneer u lacht.

Niets staat uw stralende lach nog in de weg.

De meeste Gummy Smiles worden veroorzaakt door bovengenoemde hefspier in de bovenlip. De behandeling hiervan is eenvoudig zoals u heeft kunnen lezen. Het is echter ook mogelijk dat het aan het tandvlees zelf ligt. In dit geval wordt het probleem vaak verholpen met behulp van een tandvleescorrectie door een kaakchirurg/tandarts

Mocht u meer informatie willen over deze behandeling kunt u altijd contact met ons opnemen.

Bel ons voor meer informatie op 077 320 8300.
Neem contact met ons op via de contactpagina.

Gummy Smile
Zoeken op deze site
Search
Nieuwsberichten