Welke soorten Facelift behandelingen zijn er?

We worden allemaal ouder, dit hoort bij leven. Onze huid verliest niet alleen aan vet en elasticiteit maar ook bot. Hierdoor ontstaan rimpels en plooien. De huid verslapt en verzakt waardoor je een vermoeide uitstraling kunt hebben. Deze processen zijn niet te voorkomen. Het kan echter voorkomen dat deze ouderdomsverschijnselen veel eerder ontstaan dan je lief is. Je voelt je veel jonger dan je er uit ziet. Gelukkig kunnen wij je diverse behandelingen aanbieden om je weer te laten stralen. Je leest alles over jouw persoonlijke facelift op maat in dit artikel.

Facelift behandeling op maat

Ieder mens is anders, zo is ook elk gezicht anders. Daarom zijn er ook uiteenlopende facelift behandelingen mogelijk bij de Arenborghoeve die aansluiten bij jouw behoeften. De minst ingrijpende is de liquid facelift. De meest uitgebreide facelift is de klassieke facelift. Wij zullen alle behandelingen even kort toelichten.

Liquid facelift

De liquid facelift is voor mensen die last hebben van rimpels rond de mond, traangootjes en/of kraaienpootjes. Door middel van (oplosbare) fillers wordt het verloren gezichtsvolume hersteld en rimpel worden verminderd. De voordelen van deze behandeling zijn onder andere het behoud van je eigen gezichtsvorm en dat je geen operatie hoeft te ondergaan. Verder krijg je geen dik gezicht doordat de behandelaar doelgericht op diverse (vooraf besproken) locaties fillers inbrengt. Het resultaat is het beste na 3 à 4 weken te beoordelen. Het resultaat blijft 6 tot 9 maanden.

Voor diepere rimpels adviseren wij lipofilling. Bij een lipofilling brengen we lichaamseigen vet in. Dit vet corrigeert je gezicht, geeft volume, verbetert de huidkwaliteit en is blijvend.

Mini facelift | S-lift

De mini facelift wordt ook wel de s-lift genoemd. Deze lift wordt geadviseerd aan mensen met milde verslappingen in het gezicht. Dit is een van de meest gekozen behandelingen voor mensen rond de 40 jaar. Het effect is met name zichtbaar rond de wangen en de kaaklijn. Door middel van een incisie aan de voorkant van het oor wordt de huid richting het oor gespannen. Het onderliggend huidweefsel wordt bij deze behandeling niet meegenomen. Het heeft effect op een kleiner deel van het gezicht en zorgt voor een natuurlijk resultaat. De incisie loopt van boven het oor tot aan de oorlel, daarom zijn de littekens en kansen op complicaties een heel stuk kleiner dan bij een reguliere facelift. 

Facelift midi | MACS lift 

De MACS lift (midi facelift) is ideaal voor mensen die last hebben van hangende wangen. Deze behandeling vergt een iets grotere incisie, van de bakkebaarden tot achter de oorlel.

Het resultaat is het meeste zichtbaar bij de wangen, de marionette lijnen en de kaaklijn.

Volledige Facelift (+ halslift)

De klassieke facelift heeft het grootste effect. Deze facelift heeft invloed op de wangen, het voorhoofd, de mond en de neus, de kaaklijn en zelfs de hals. Het is de meest complete facelift waardoor ook een grote incisie vereist is. De incisie loopt langs de haarlijn, aan de voorkant langs de oren tot achter in de haargrens in de nek. 

De ingreep en het herstel

Hoe ingrijpend de behandeling zal zijn hangt af van de door jou gekozen facelift. Bij een liquid facelift is bijvoorbeeld geen narcose vereist, ook omdat er in de fillers een verdovend middel zit. Bij de andere facelifts is dit echter wel het geval doordat er incisies worden gemaakt om vervolgens de huid strak te trekken. Het te veel aan huid zal worden verwijderd en vervolgens gehecht. Zowel de MACS als ook de klassieke facelift worden onder volledige narcose gedaan. De minilift kan onder plaatselijke verdoving uitgevoerd worden.

Na de ingreep wordt een verband aangebracht dat na 24 uur wordt vervangen door een elastische hoofdband. De hechtingen lossen op en hoeven dus niet verwijderd te worden.

Wij adviseren je om minimaal drie weken na de behandeling/ingreep niet te sporten, zwaar te tillen of zwaar werk te doen. Verder zou je ook drukken, persen en bukken moeten vermijden. Het is handig om in deze periode iemand om hulp te vragen.

  • Neem voldoende rust en vermijd stevig kauwen. Blijf voldoende bewegen om het genezingsproces te bevorderen. Wil je de kans op zwellingen en bloeduitstortingen verkleinen? Slaap dan op 2 kussens zodat je hoofd hoger komt te liggen. Het is normaal dat je een trekkend gevoel ervaart in je gelaat.

Risico’s van een facelift

Zoals bij elke operatie bestaat er altijd een kleine kans op allergische reacties, bloedingen of infecties. Doordat wij van de beste, nieuwste technieken en schone gesteriliseerde middelen gebruik maken is deze kans echter heel klein.

Ook vochtophoping (oedeem) of een tijdelijke verlamming van de gezichtsspieren behoren tot mogelijke risico’s.

Verder kan tijdens een facelift behandeling ook een beschadiging van de zenuwen, haarverlies, asymmetrie, grote littekenvorming en gevoelloosheid van (een deel) van het gezicht ontstaan. Deze gevoelloosheid is over het algemeen niet blijvend.

Wij adviseren je graag over onze behandelingen en jouw specifieke situatie om je zo optimaal mogelijk voor te lichten. Wij zijn er voor je in elke stap van het proces, van advies tot nazorg. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Bel ons voor meer informatie op 077 320 8300.
Neem contact met ons op via de contactpagina.

Bij de Arenborghoeve kunt u terecht voor betrouwbare facelift behandelingen
Zoeken op deze site
Search
Nieuwsberichten