Alles over de Mommy Make Over

We zijn dol op onze kinderen en zouden ze voor geen goud willen missen. Maar die mooie buik en ronde borsten van daarvoor hadden we ook graag weer terug. Je leest hier alles over de  Mommy Make Over.

Waarom een Mommy Make Over?

Zwangerschappen vragen veel van ons lijf. Dit is bij de een meer te zien dan de bij een ander. Vetophopingen op diverse plekken, hangende borsten en loshangend buikvel. Met diverse diëten en trainingsschema’s proberen veel vrouwen weer in de buurt te komen van het strakke lijf dat ze voor de zwangerschap hadden. Voor een gedeelte lukt dit maar nooit volledig. De huid is te veel aan elasticiteit verloren om voldoende terug te veren, hoe hard er ook getraind wordt. Dan blijven er nog maar twee opties over: Accepteren of je verdiepen in de cosmetische behandelingen. Er zijn vrouwen die de veranderingen van hun lijf maar moeilijk kunnen accepteren. Ze zijn vaak in de dertig, dol op hun kinderen en willen er geen meer. Zij ervaren zo veel (emotionele) last van hun na de zwangerschap dat zij (psychische) klachten kunnen ontwikkelen. Voor dit soort situaties is er de Mommy Make Over.

Wat gebeurt er bij een Mommy Make Over

De Mommy Make Over richt zich op de volgende twee gebieden:

  • de borsten
  • de buik

Bij de borsten worden behandelingen zoals een borstlift, implantaten of Lipostructure / Lipofilling toegepast om deze weer in een gewenste vorm te krijgen. De buik wordt gecorrigeerd aan de hand van een buikcorrectie, mogelijk in combinatie met liposuctie. In de volgende kopjes gaan we hier in detail op in.

Mommy Make Over borstcorrectie

In deze alinea zullen we elke behandeling even kort toelichten zodat je een compleet beeld kunt vormen van de mogelijkheden binnen een Mommy Make Over.

Borstlift

Met behulp van een borstlift worden de borsten extra verstevigd en krijgen ze weer meer volume. Er zijn twee methoden mogelijk bij de Arenborghoeve. De eerste is geschikt voor vrouwen met weinig huidverslapping. Rond de tepelhof wordt een snede gemaakt om de tepel naar boven te verplaatsen. Indien gewenst kan via dezelfde snede een zoutwaterprothese worden geplaatst.

De andere methode is voor vrouwen met sterke huidverslapping. Hierbij ontstaat later een ankervormig litteken dat om de tepelhof, vertikaal naar beneden en in de borstplooi verloopt. Dit komt door de hoeveelheid overtollige huid. Ook hier is de plaatsing van een zoutwater implantaat mogelijk.

Borstvergroting

Tijdens een borstvergroting behandeling krijg je onder volledige narcose een prothese gevuld met zoutwater. De implantaten worden meestal tussen borstklier en borstspier geplaatst waardoor (na genezing) het litteken nauwelijks op zal vallen. Het resultaat zijn natuurlijke mooie borsten.

Lipostructure / Lipofilling borsten

Het beste van twee werelden. Ergens in het lichaam worden vetcellen verwijderd, behandeld en vervolgens in de borsten geplaatst. Tijdens een Lipostructure / Lipofilling behandeling worden de borsten vergroot door middel van je eigen vet.

Mommy Make Over Buikwandcorrectie

Wanneer de elasticiteit van de huid dermate verminderd is dat de buik na de rek van de zwangerschap niet meer krimpt kan een Buikhuidplastiek (mogelijk met liposuctie) behandeling de oplossing zijn.

Buikhuidplastiek

Tijdens de buikhuidplastiek behandeling wordt door middel van een snede boven de schaamhaarstreek overtollige huid naar beneden strak getrokken. Het huidoverschot zal verdwijnen. Door de plek van de snee is het litteken na genezing nauwelijks zichtbaar.

Liposuctie

Liposuctie is een geweldige manier om de contouren van het lichaam beter in verhouding te brengen. Met liposuctie wordt plaatselijk vet in de buik verwijderd via kleine sneetjes in de huid. Vervolgens zuigen dunne zuigbuisjes de vetcellen weg.

Mogelijke complicaties van de bovenstaande behandelingen zijn:

  • wondinfectie
  • bloeding
  • blauwverkleuring
  • gevoeligheid
  • zwelling

Mommy Make Over consult

Elke behandeling bij de Arenborghoeve begint met een uitgebreid consult met de plastisch chirurg . Tijdens dit consult worden alle wensen, verwachtingen en mogelijkheden besproken. Welke behandeling(en) passen het beste bij jouw situatie, wat is de procedure, wat zijn de mogelijke complicaties en hoe verloopt de nazorg. Al deze thema’s en meer worden hierbij besproken.

Wil jij meer weten over deze behandelingen? Kijk dan bij de individuele pagina van de afzonderlijke behandelingen of neem contact met ons op voor als je vragen en persoonlijk advies. Wij helpen je graag verder.

Bel ons voor meer informatie op 077 320 8300.
Neem contact met ons op via de contactpagina.

Profhilo gelaat
Zoeken op deze site
Search
Nieuwsberichten