Facelift

Facelift: als rimpels je ware leeftijd in de weg zitten

Wanneer de jaren verstrijken en de leeftijd vordert, ga je dat ook zien aan je huid. Vooral je gezicht. Het meest in het oogspringende deel van je lichaam.
Toch voelt de leeftijd in cijfers niet als je ware leeftijd. Van binnen voel je je jonger. Psychologisch gezien klopt dat ook. Je zult je altijd vereenzelvigen met één bepaalde leeftijd. Het is dan de vraag of die ware leeftijd die je voelt, past bij je levensjaren en hoe je eruit ziet.
Ieder mens is anders. De één houdt van de ervaring die af te lezen is op het gezicht en de ander houdt van de ware leeftijd die van binnen zit. Hoe je je voelt is niet goed of slecht. Het is jouw gevoel en je wilt graag dat het past bij hoe je eruit ziet.
Naarmate je ouder wordt verslapt de huid. Je raakt de elasticiteit kwijt en daardoor ontstaan rimpels. Dat proces kun je nooit helemaal stopzetten. Je kunt het vertragen met behulp van bijvoorbeeld botox en fillers. Echter, deze zijn niet blijvend en zul je moeten herhalen. Te veel fillers geven bovendien een onnatuurlijk uiterlijk en kost – bij elkaar opgeteld over al die tijd- een heleboel geld.

Facelift, eenmalig en blijvend

Je kunt ook kiezen voor een facelift. Met een facelift trekken wij de gezichtshuid weer strak, waardoor rimpels zichtbaar verminderen of zelfs verdwijnen.
In de Arenborghoeve hebben wij met deze ingreep jarenlange ervaring en hebben al veel cliënten naar grote tevredenheid geholpen.
Een facelift is er in een aantal vormen:

  • Liquid facelift
  • Facelift mini
  • Facelift midi, ook wel MACS lift genoemd
  • Facelift + halslift

Wat is een liquid facelift?

Dit is een non-operatieve facelift. Geen narcose en geen sneden. Bij een liquid facelift maken wij gebruik van fillers, die aan de binnenzijde van de huid rimpels opvullen.
Wilt u hier meer informatie over, kijkt u dan op deze pagina.

Wat is een facelift mini?

Bij een mini lift (of S lift) ligt de focus op de wangen en de kaaklijn. Hierdoor is de ingreep minder invasief dan de reguliere facelift.
Met een facelift mini zijn de littekens kleiner en dit geeft ook minder kans op complicaties na de operatie. Doordat de focus ligt op wangen en kaaklijn heeft het een effect op een kleiner deel van het gezicht. De meest mini facelifts worden bij personen ronde de veertig jaar uitgevoerd.

Hoe ziet een (volledige) facelift procedure eruit?

Een facelift vindt plaats onder algehele narcose. Met een snede langs de haarlijn van de slapen voor het oor om de oorlel heen en achter de ooraanzet tot in de haarlijn van de nek wordt de gezichtshuid losgemaakt en strak getrokken. De bindweefsel-plaat tussen de onderhuidse vetlaag en spieren (SMAS) wordt aangetrokken om een resultaat, afhankelijk van uw huid en bindweefselkwaliteit van 5 tot 10 jaar te verkrijgen. De facelift heeft effect op het hele gezicht behalve het voorhoofd en zal het resultaat een verzorgder uitziende versie van u zelf geven. Een versie die wèl past bij hoe u zich van binnen voelt.
Direct na de ingreep leggen wij een stevig verband aan om bloedingen en zwelling tegen te gaan en krijgt u twee draintjes om wondvocht en bloed af te voeren. De volgende dag gaat het verband er af en worden de draintjes verwijderd. Aansluitend krijgt u een lymfedrainage om de zwelling te verminderen. Daarna krijgt u een compressie masker.

Het herstel van de facelift operatie

In de eerste week na de operatie is de kans op zwelling en blauwverkleuring het grootst. U ontkomt er niet aan. Over het algemeen ervaren cliënten de behandeling niet als pijnlijk.
De oplosbare hechtingen bevinden zich onder de huid en hoeven niet getrokken te worden. Het afnemen van de zwelling en de blauwverkleuring neemt wat langere tijd in beslag.Lymfedrainage 2x of 3x per week is hiertegen een uitstekende behandeling Dit kan tot 2 weken na de operatie duren, voordat deze afnemen. Daarna kunt u zich gerust weer in het openbaar tonen.
Het volledige genezingsproces duurt minimaal 3 maanden. Daardoor zal het definitieve eindresultaat bereikt zijn na 6 tot 12 maanden.
Houd u rekening met:

  • Gevoelloosheid van de gezichtshuid of oren
  • Tinteling van de gezichtshuid of oren
  • Rode littekens, die ook dik kunnen zijn
  • Kleine operatieve correcties

Wij helpen u het mooiste resultaat te behalen. Bij vragen of twijfels neemt u altijd contact op.

Facelift complicaties

Een facelift is een operatie. Een operatie brengt altijd enig risico met zich mee. Een infectie van de wonden komt zelden voor. De kans op een bloeduitstorting komt regelmatig voor, maar die verdwijnt na enige tijd.
Een onaangename, zéér zelden optredende complicatie is een blijvende beschadiging van de aangezichtszenuw. Soms treedt er in het begin na de ingreep een gedeeltelijke gezichtsverlamming op, die na enige dagen weer verdwijnt.
Heeft u na de ingreep vragen of twijfels neemt u dan zo snel mogelijk contact op, zodat wij u verder kunnen helpen.

Vragen en informatie facelift

Wilt u meer informatie over een facelift of een facelift mini? Wilt u weten wat de facelift kosten zijn? Neemt u dan contact op met de Arenborghoeve. Dit kan via de contact pagina van onze website of via ons e-mailadres info@arenborghoeve.nl.

Liever geen operatie?

Vermijd u liever een litteken en complicaties, die eventueel na een facelift kunnen optreden, dan is de Erbium laserbehandeling van het gezicht zeer zeker ook een goede manier om er jonger en stralender uit te zien. Of een liquid facelift met eigen vet (lipostructure/lipofilling) of met Radiesse®.

Facelift prijzen

Zoals u inmiddels weet zijn er verschillende opties voor een Facelift. Daarom hebben wij een goed overzicht gemaakt voor u met alle facelift prijzen.

Bel ons voor meer informatie op 077 320 8300.
Neem contact met ons op via de contactpagina.