Oorcorrectie

Oorcorrectie

Schaamt u zich voor één of beide oren? Probeert u uw oren altijd te verbergen? Dat is echt niet langer nodig. Een afstaand oor of specifieke misvormingen van het oor kan verholpen worden in de privékliniek Arenborghoeve door middel van een oorcorrectie operatie of flapoorcorrectie.

Oorcorrectie onder plaatselijke verdoving

De oorcorrectie kan onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd. Tijdens de operatie wordt de huid achter de oorschelp ellipsvormig ingesneden en een deel van de huid op deze manier verwijderd. Het onderliggende kraakbeen wordt wat dunner gemaakt, zodat deze zich wat gemakkelijker plooit. Op deze manier kan het oor beter tegen het hoofd aangelegd kan worden. Voor een mooi resultaat dat gezien mag worden.

Herstel na de oorcorrectie operatie

Na de operatie worden de oren tegen het hoofd gefixeerd met een zogenaamde haarband, die 10 dagen moet blijven zitten. Hierna kunnen de hechtingen worden verwijderd en moet u nog 3 weken met de haarband om slapen om terug-klappen van de oren (of het oor) te vermijden.

Complicaties bij oorcorrectie

Een infectie of bloeding komt zelden voor. Ook terugklappen van de oren (het oor) –mits de instructies opgevolgd worden– komt zelden voor. De oren zullen nog enige tijd (3 maanden) wat gezwollen zijn.

Oorcorrectie kosten

Neem hier een kijkje voor de oorcorrectie kosten of neem contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken.

Bel ons voor meer informatie op 077 320 8300.
Neem contact met ons op via de contactpagina.