Borstversteviging / borstlift

Borstversteviging / borstlift met of zonder prothesen

Na één of meer zwangerschappen en met het toenemen van de leeftijd kunnen de borsten verslappen. Ook kunnen ze door bovengenoemde oorzaken in volume afnemen. Er zijn dan in onze Arenborghoeve kliniek verschillende mogelijkheden om een mooie borstversteviging uit te voeren.

Borstlift operatie methode I

Als de borsten klein zijn en er niet te veel huidverslapping bestaat, waardoor tepel en de tepelhof slechts een weinig hoeft te worden verplaatst, kan deze via een ruime cirkelvormige snede om de tepelhof heen naar boven verplaatst worden. Tevens kan dan door deze snede ook een zoutwaterprothese worden geplaatst om de borst te vergroten. Hier ontstaat later dus een litteken alleen rond de tepelhof.

Borstlift operatie methode II

Bij sterke verslapping van de borsten, waarbij bij een verplaatsing van de tepel naar boven te veel huid “over” is, zal de snede over het algemeen sleutelgatvormig verlopen en het litteken na uitvoering van de ingreep ankervormig verlopen, d.w.z. om de tepelhof, een litteken verticaal naar beneden en een litteken verlopend in de borstplooi, dat later nauwelijks zichtbaar zal zijn. Bij deze methode kan eveneens een zoutwaterprothese ter borstvergroting worden geplaatst..

Borstlift met prothese

Er zijn tegenwoordig verschillende soorten protheses; allemaal hebben ze een omhulsel van silicone  De inhoud kan bestaat uit een of vaste (cohesief) silicone en zoutwater. Dokter Visser maakt uitsluitend gebruik van met zoutwater gevulde borstimplantaten!

Een borstlift wordt uitsluitend onder algehele verdoving (narcose) uitgevoerd.

Herstel van een borstlift

Na de operatie zal er in het begin wondpijn zijn. Ook zal er langere tijd (minimaal 3 maanden) zwelling zijn. De gevoeligheid van de tepels kan meer of minder zijn; dit verdwijnt meestal na ongeveer een half jaar. Indien er prothesen worden geïmplanteerd, zal de huid in het begin wat gespannen zijn.

Borstlift complicaties

Bij elke chirurgische ingreep kan een wondinfectie of bloeding optreden. De kans hierop is gering. Zelden worden littekens breed en of dik; dit is ook afhankelijk van de reactie op littekenvorming van uw lichaam. Opmerking: Huid kan oneindig rekken. Het is mogelijk dat na circa twee jaar de borsten, doordat de huid van nature niet meer elastisch is, de borsten toch weer gaan verslappen. Over de structuur van de huid is vooraf geen definitieve uitspraak te doen.

Kosten borstlift

Wat kost een borstlift? Klik hier voor onze tarieven

Bel ons voor meer informatie op 077 320 8300.
Neem contact met ons op via de contactpagina.