Liposuctie / liposculpture

Liposuctie / liposculpture

Veelal bij vrouwen, maar ook wel bij mannen komen storende plaatselijke vetophopingen op het lichaam voor, waartegen dieet en sport niet helpen. Veel voorkomende plaatsen zijn de buik, maagstreek, borsten, heupen, bovenbenen, bovenarmen en ook wel de hals. Met dunne zuigbuisjes (canules) kunnen deze plaatsen van overtollig vet ontdaan worden, zodat er een betere contour van het lichaam verkregen wordt.

Liposuctie

Vele mensen zullen overlast hebben van extra kilo’s op specifieke plaatsen, zoals de buik, benen of onderkin. Bij sommige mensen is dit zó erg aanwezig dat het het lichaam deels uit verhouding brengt.

Liposuctie is de perfecte oplossing om de contouren van uw lichaam beter in verhouding te brengen. Met liposuctie verwijderen we plaatselijk vet.

Voorbereiding op de liposculpture operatie

Om een optimaal resultaat te verkrijgen, is het raadzaam om eerst een endermologie behandeling te ondergaan. Met behulp van LPG-apparatuur wordt een massage uitgevoerd om het weefsel als het ware “losser” te maken en de huid beter te doorbloeden, zodat deze zich beter zal samentrekken. Deze voorbehandeling bestaat meestal uit 3 á 4 sessies. Dokter Visser zal u adviseren over de eventuele noodzaak hiervan.

De liposuctie operatie

De ingreep wordt meestal onder narcose uitgevoerd, plaatselijke verdoving is alleen mogelijk bij kleine vetophopingen. Er worden kleine sneetjes in de huid gemaakt, liefst op een onopvallende plaats, die later nauwelijks zichtbaar zullen zijn. Het vetweefsel wordt dan opgespoten met Tumescent vloeistof. De samenstelling van deze vloeistof zorgt er voor, dat de vetcellen zonder bloed en zonder grote inspanning afgezogen kunnen worden. De meest recente techniek, waarbij met dunne zuigbuisjes vetcellen direct onder de huid worden weggezogen, zorgt voor een zeer goede samentrekking van de huid van binnen uit, zodat de kans op rimpeling en cellulitis met deze methode zo klein mogelijk wordt.

Eventuele liposuctie complicaties

Zeer zelden treedt een infectie of bloeding op. Na de ingreep is er altijd zwelling, die de eerste weken sterk, daarna langzamer afneemt. Daardoor is het definitieve resultaat pas na minimaal 3 maanden te beoordelen. Zoals boven beschreven is de kans met deze nieuwe methode op cellulitis of plooivorming gering. Ook op oudere leeftijd is er vaak nog voldoende elasticiteit van de huid, waardoor deze zich kan samentrekken. Voorbijgaande gevoelloosheid van de huid waaronder liposuctie heeft plaatsgevonden treedt meestal op. Een enkele keer blijft een klein plekje gevoelloos.

Herstel liposculpture operatie en nabehandelingen

Niet alle ingespoten Tumescent vloeistof wordt mee afgezogen een deel komt via de insteekopeningetjes weer naar buiten. Dit duurt meestal tot de volgende dag. Direct na de ingreep krijgt u een elastische broek aan, die de huid op de behandelde plaatsen stevig op de onderlaag drukt om een betere contour te verkrijgen en zwelling zoveel mogelijk tegen te gaan. Na 2 dagen mag u zonder pleisters kort douchen. De elastische broek dient 3 weken dag en nacht, daarna 3 weken alleen ‘s nachts gedragen te worden. Gemiddeld heeft men een week nodig om weer tot dagelijkse activiteiten over te gaan; in het begin zal een beurs gevoel en mogelijk spierpijn bestaan. In het bijzonder is dit het geval bij liposuctie van de onderbuik. Wat vóór de behandeling gold, geldt ook nu. Op de vijfde dag na de ingreep kan weer voorzichtig met de endermologie behandeling worden gestart. Ook zal de zwelling door deze behandeling eerder afnemen. Met name cellulitis wordt hiermee verminderd of zelfs tot verdwijning gebracht. Om dit effect te bereiken zijn ongeveer 14 endermologie behandelingen wenselijk.

Liposuctie prijs

Wat kost liposuctie? Kijk voor de lipsuctie prijzen op onze lijst met tarieven.

Bel ons voor meer informatie op 077 320 8300.
Neem contact met ons op via de contactpagina.