Schaamlipcorrectie

Schaamlipcorrectie

Schaamlipcorrectie kan voor veel mensen een beladen onderwerp zijn en iets lastigs om over te praten. Ze voldoen wellicht niet aan een gewenst schoonheidsbeeld. Maar het operatief inkorten van de kleine schaamlippen kan ook noodzakelijk zijn, omdat ze anders letterlijk in de weg zitten, bij bijvoorbeeld fietsen of paardrijden. Of ze kunnen zichtbaar zijn in badpak of bikini. Bij de Arenborghoeve kunnen wij dat verhelpen.

De schaamlippencorrectie operatie

In overleg met u wordt bepaald hoeveel er van de kleine schaamlippen moet worden weggenomen. De ingreep kan onder plaatselijke verdoving worden gedaan, maar vanwege de gevoeligheid van het gebied is het raadzaam een korte narcose te overwegen.

Schaamlipcorrectie binnenste schaamlippen

De binnenste schaamlippen kunnen bij sommige vrouwen ver uitsteken. Oorzaak hiervan is hoe de binnenste schaamlippen zich in de puberteitsjaren hebben ontwikkeld, maar een bevallig kan hiervan ook de oorzaak zijn. Dit kan eenvoudig opgelost worden met een schaamlipcorrectie.

Behandeling binnenste schaamlippen

De correctie duurt gemiddeld een uur. In overleg wordt bepaald hoeveel huidoverschot er verwijderd gaat worden. De specialist verwijderd het aangegeven deel, waarna de wond vervolgens zorgvuldig wordt gesloten.

Schaamlipcorrectie buitenste schaamlippen

Dit zijn de behaarde schaamlippen en vormen samen met de binnenste schaamlippen de bescherming van de vagina. De buitenste schaamlippen kunnen door een overschot aan huid en/of vet vergroot worden. Een aanzienlijk gewichtsverlies, bevalling of simpelweg ouder worden zijn de oorzaken van ‘vollere’ buitenste schaamlippen.

Behandeling buitenste schaamlippen

Overtollig vet en/of huidweefsel wordt verwijderd. Ook bij deze behandeling wordt in overleg besproken wat er wordt weggehaald. Overtollige huid wordt verwijderd en de wond wordt nauwkeurig gehecht.

Herstellen van een schaamlipcorrectie

Na de operatie zal er wondpijn en zwelling zijn. Zitten en het gebruik van het toilet zullen de eerste week pijnlijk zijn, evenals seksueel verkeer. De hechtingen lossen vanzelf op. Koelen zal de pijn verlichten en zwelling doen slinken. Omdat de kleine schaamlippen zeer bloedrijk zijn, kan er in de eerste dagen na de ingreep nog wat bloed en/of wondvocht uittreden.

Eventuele complicaties

Bij elke chirurgische ingreep kan er een infectie optreden; in een niet zeer ‘schoon’ gebied is de kans daarop groter. Daarom is het goed als u één of twee keer per dag een douche neemt. Zoals boven beschreven zal nog wat bloed en wondvocht uittreden. Door de operatietechniek zal een nabloeding nauwelijks tot de mogelijkheid behoren. Door littekenvorming kan er later eventueel een verdere verschrompeling van de kleine schaamlippen optreden, zeker als uw lichaam tot het vormen van dikke littekens neigt.

Kosten schaamlipcorrectie

Wilt u weten wat een schaamlipcorrectie kost? Bekijk dan onze tarieven

Bel ons voor meer informatie op 077 320 8300.
Neem contact met ons op via de contactpagina.