Buikhuidplastiek

Buikhuidplastiek ofwel gemodificeerde buikwandcorrectie.

Indien er na sterke gewichtsafname een te veel aan buikhuid overblijft of na een zwangerschap de huid zo sterk uitgerekt is, dat deze door elasticiteitsvermindering niet meer krimpt, kan een buikhuidplastiek in privékliniek de Arenborghoeve uitkomst bieden.

 De operatie

Vóór de ingreep wordt het teveel aan huid afgetekend. De operatie wordt onder algehele narcose uitgevoerd.
Eerst wordt een liposuctie uitgevoerd onder het afgetekende deel van de huid. Daarna wordt het te veel aan huid verwijderd waarbij de snede in de onderste buikplooi, kort vóór de bekkenkam links en rechts verloopt zodat het litteken later onder de slip niet zichtbaar is. Afhankelijk van het huidoverschot wordt –bij een grote buikwandcorrectie- de navel eerst omsneden.
Indien noodzakelijk kunnen uit elkaar wijkende rechte buikspieren, ontstaan tijdens de zwangerschap, weer naar elkaar toe gebracht en gehecht worden.
De navel wordt opnieuw gefixeerd en de wond wordt gesloten.

Herstel buikhuidplastiek 

U krijgt na de operatie een stevige elastische broek aan om de losgemaakte huid op de onderliggende vetlaag te fixeren en zwelling tegen te gaan. De broek wordt 3 weken dag en nacht en 3 weken alleen ‘s nachts gedragen. De eerste 10 dagen na de operatie moet u enigermate gekromd lopen of staan om de wondranden te ontlasten. Ook ‘s nachts moet deze houding gehandhaafd blijven; dus de benen en het bovenlichaam hoger leggen. 1 week na de ingreep worden de hechtingen van de navel verwijderd. Dw andere hechtingen lossen op.

Buikhuidplastiek risico-complicaties

Door deze operatietechniek is de kans op nabloedingen vrijwel nihil. Door spanning op de wondranden kan er een verminderde doorbloeding (zeker bij rokers) en of een breed litteken ontstaan. Als specifiek risico van deze operatie moet –hoewel dit zeer zelden voorkomt- het (gedeeltelijk) afsterven van de navel genoemd worden. Een reconstructie van de navel is dan eventueel noodzakelijk. Een gevoelloosheid van de onderbuikshuid kan door het doorsnijden van huidzenuwen optreden; dit gevoelloze gebied wordt na enige tijd kleiner. Eventueel kan een littekencorrectie na een half jaar toegepast worden.

Opmerking: Indien u alleen last heeft van de overtollige huid ter plaatse van de onderbuik, kan alleen het wegnemen van een ovaalvormig stuk onderbuik-huid ook overwogen worden, eventueel gecombineerd met vetafzuiging. De ingreep is dan belangrijk minder groot en de navel hoeft niet verplaatst te worden. Het verloop van het litteken is hetzelfde.

Buikhuidplastiek kosten

Wat kost een buikhuidplastiek? Kijk voor de buikhuidplastiek prijzen op onze lijst met tarieven.

Bel ons voor meer informatie op 077 320 8300.
Neem contact met ons op via de contactpagina.