Liposculpture borsten

Liposculpture borsten

Het is mogelijk, om bij niet al te grote borsten, deze door liposculpture een cup kleiner te laten worden. Niet elke borst is daartoe geschikt. Als het borstweefsel vrij veel vet bevat en zacht aanvoelt, is de kans de borsten met liposculpture te verkleinen groter dan wanneer dat niet het geval is. Met de nieuwe liposculpture techniek, die dokter Visser in de Arenborghoeve hanteert, is zelfs een (lichte) versteviging van de borsten mogelijk.

Indicaties voor liposculpture van de borsten:

  • niet zeer grote borsten
  • ongelijke grootte van de borsten
  • versteviging
  • het verkrijgen van symmetrie in de vorm van de borsten.

Zijn de borsten veel te groot, of is het borstweefsel niet geschikt voor liposculpture, dan moet er toch meer aan een operatieve borstverkleining gedacht worden, waarbij een litteken rondom de tepel en verticaal van onder de tepel naar beneden ontstaat.

Liposculpture techniek

Liposculpture van de borsten behandeling kan onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd, een narcose is echter wenselijk. Bij liposculpture van de borsten worden er kleine sneetjes op onopvallende plaatsen gemaakt. Met een speciale Tumescent vloeistof wordt het borstweefsel, waar de liposculpture wordt uitgevoerd, opgevuld. Met zeer fijne zuigbuisjes wordt dan het teveel aan volume van de borst verminderd.

Na de operatie

Ontstaat er zwelling en mogelijk wat blauwverkleuring. De huid kan ter plaatse wat ongevoelig zijn.De tepels kunnen daarentegen (tijdelijk) overgevoelig worden. Het dragen van een goede sportbeha is gedurende 3 weken dag en nacht en 3 weken ’s nachts wenselijk. Houdt u rekening met een genezingsproces van ongeveer 3 maanden.

Eventuele complicaties

De kans op een infectie bij liposculpture is heel klein. De zwelling blijft langer bestaan; deze kan zelfs behoorlijk hard aanvoelen.

N.B. Deze techniek is ook mogelijk bij vetrijke borsten; de kans op hangende borsten door een te veel aan (overblijvende) huid is dan wel groter. Daar staat tegenover, dat de ingreep minder ingrijpend is dan de conventionele borstverkleining. De behandeling is poliklinisch en na ongeveer 1 week kunt u uw dagelijkse activiteiten weer oppakken.

Bel ons voor meer informatie op 077 320 8300.
Neem contact met ons op via de contactpagina.